Nyitott kapuk

2023.06.27. 08:30

Az extravagáns 77 éves művész képeit is megnézhették Hatvanban a Múzeumok éjszakáján + fotók

T. O.

Hatvanban is nagy siker volt a Múzeumok Éjszakája

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

A Zagyva-parti város kiállítóhelyei is megteltek a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozat alkalmából megtartott eseményeken. Nemcsak képzőművészeti alkotásokkal, hanem interaktív, zenei és egyéb programokkal is várták a látogatókat, felnőtteket és gyermekeket egyaránt. Így történt ez többek között a Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeumban, a Hatvani Galériában és a Hatvany Lajos Múzeumban is, miközben a Kossuth téren az alkalomhoz illő vásár csalogatta az érdeklődőket.

A program egyik érdekességeként a Hatvani Galériában egyebek mellett az ecsédi C. Lénárt Ferenc munkái láthatók. Az extravagáns 77 éves művész mindig meglepi rajongóit, legyen szó tájképekről, önarcképekről vagy portrékról. Az alkotó ez alkalommal legújabb munkáit, valamint az elmúlt tíz évben készült képeit hozta el galériába. C. Lénárt elmondta: előfordul, hogy egy rongydarabbal alakítja ki a textúrákat, valamint a képek kereteit is saját szemlélete alapján hozza létre. A tárlat július 7-ig tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában