Katasztrófa

2023.06.21. 16:45

Feljelentést tett a Párbeszéd a recski sárlavina miatt

A sárlavina 21 lakást és negyven embert érintett.

M. H.

A Párbeszéd foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a június eleji recski sárlavina ügyében – közölte Tordai Bence, az ellenzéki párt társelnöke szerdán sajtótájékoztatón. Tordai Bence a településen nyitott bányát okolta a heves esőzések során kialakult sárlavina miatt. A politikus úgy fogalmazott: akik hagyták, hogy a bánya ott és úgy megnyíljon, illetve akik végrehajtották a terepalakítási munkálatokat, "végtelen felelőtlenségről tettek tanúbizonyságot".

Hangsúlyozta, pártja már januárban jelezte, ha a település utolsó házai fölé, a hegyoldalba telepítenek egy földsáncot, akkor az az első komoly esőzés hatására sárlavinával terítheti be az épületeket. Csak a szerencsének köszönhető, hogy emberéletben nem esett kár, de az ott álló házak gyakorlatilag lakhatatlanná váltak – emelte ki az országgyűlési képviselő. Ürmös István, a Párbeszéd Heves vármegyei elnöke elmondta, a sárlavina 21 lakást és negyven embert érintett. A nagyfügedi önkormányzati képviselő hozzátette, a bányát elindító munkálatok nem voltak megfelelően előkészítve – írja az MTI.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában