Özönvíz

2023.06.09. 08:02

Gyöngyössolymoson is lakásokba tört be az árvíz csütörtökön

A solymosi lakosok lélekjelenlétének köszönhetően sikerült a még nagyobb kárt megelőzni.

Sz. Sz. I.

Gyöngyössolymoson is árvíz hömpölygött tegnap

Forrás: Asztalos Miklós/Facebook

A csütörtöki özönvízszerű esőzés Gyöngyössolymoson is komoly problémát okozott, tájékoztatta portálunkat Asztalos Miklós polgármester. 

– A Monostor-patak öntött ki, s a Fűtőház úton hömpölyögve tört be az ottani lakásokba. A lakók gyors intézkedésükkel – bányagéppel akadályt, torlaszt képezve –  elterelték a vizet vissza a Nagy-patak medrébe, így sikerült a még nagyobb kárt elhárítani. Itt szeretném megköszönni a lakosok összefogását, lelkierejét, munkáját és egymás segítését, amire most, a bajban, nagyon nagy szükség volt és van. A katasztrófavédelem embereivel a helyszínen voltunk, bejártuk a települést. A munkát ma is folytatjuk, reményeink szerint már csak az iszap és a hordalék eltakarításával. Adja Isten, hogy alább hagyjon az esőzés, elkerüljék a nagy viharok településünket és a környező településeket is, hiszen szomszédaink közül több településen még nagyobb károk keletkeztek. Reménykedjünk együtt ebben – fogalmazott Asztalos Miklós.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában