Támogatás

2023.06.20. 09:50

Ingyenes ebédet biztosít Gyöngyös a nyári szünetben

Augusztus 16-ig minden munkanapon kapnak térítésmentes főétkezést a hátrányos helyzetű gyerekek.

Sz. Sz. I.

Az önkormányzat a gyermekvédelmi törvény alapján jár el

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Június 19-től biztosítja a gyöngyösi önkormányzat a nyári szünetben az ingyenes déli meleg főétkezést a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére, adta hírül a városháza. Közlésük szerint a szülő kérelmére a térítésmentes ebéd azokat a kiskorúakat is megilleti, akik nem rendelkeznek bölcsődei, óvodai vagy iskolai tanulói jogviszonnyal. Az önkormányzat mindezt a gyermekvédelmi törvényben foglaltak alapján biztosítja.

Az önkormányzat a szünidei étkeztetést a bölcsődei ellátásban, óvodai nevelésben részesülő gyermekek számára a bölcsődei ellátást nyújtó intézmény és az óvoda zárva tartásának időtartama alatt biztosítja. Mégpedig valamennyi munkanapon, valamint az iskolai oktatásban részesülő gyermekek számára a nyári szünetben legalább 43 munkanapon megszervezi. Az idén augusztus 16-ig tartó nyári szünidei étkeztetést a Gyöngyösi Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában szervezik meg, tette hozzá a városháza közleménye.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában