Ellentét

2023.06.29. 14:30

Jelenleg nincs csődhelyzetet, állítja az egri Városgondozás

A gazdasági igazgatóhelyettes cáfolta, hogy jelenleg probléma lenne a cégnél, ő csak arról tájékoztatta a tulajdonosokat, hogy milyen gondok adódhatnak, ha nem oldják meg minél előbb az ügyvezető kérdését.

T.B.

Füvet nyírnak a Városgondozás munkatársai.

Forrás: Huszár Márk/ Heves Megyei Hírlap

Közleményben jelezte Turzáné Hossó Éva, a Városgondozás Eger Kft. gazdasági igazgató helyettese, hogy az EVAT Zrt. közleményével ellentétben nem arról tájékoztatta az EVAT Zrt-t, hogy az ügyvezető igazgató kinevezésével bajlódó cégnél „a jelen helyzet bizonytalanságot, megfogalmazása szerint “tömeges felmondást” és fizetésképtelenséget okozott a társaságnál. Egyebek mellett gátat szab a munkabérek kifizetésének vagy a cég számára kötelezettséget és bevételt jelentő szerződések meghosszabbításának is, ami a Városgondozás Eger Kft. teljes csődjét eredményezheti.” 

Mint írta, a Városgondozás Eger Kft. gazdasági igazgató helyetteseként nem tájékoztatta a tulajdonosokat „tömeges felmondásokról”, nem jelzett fizetésképtelenséget, ebből adódóan ez nem hat ki a munkabér kifizetésre, és nem utalt „csőd helyzetre”. Gazdasági igazgató helyettesként csupán azt jelezte a tulajdonosok felé, hogy munkáltatói jogkör gyakorlójának hiánya miatt milyen problémákat kell megoldani, illetve harmadik féllel szemben jelenleg kötelezettségvállalások akadályokba ütköznek. Mielőbbi megoldást kért a tovább gyűrűző folyamatok problémák és folyamatok tekintetében.

Az igazgatóhelyettes fontosnak tartotta kiemelni, hogy a kialakult helyzet ellenére a Városgondozás Eger Kft. gazdálkodása stabil, nincs csőd közelben és folyamatosan fizetőképes.

Az üggyel kapcsolatos közleménycunamiba a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás is:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában