Ellenvélemény

2023.06.29. 12:00

Törvénysértő Balázs Ernő bejegyeztetése a hulladékgazdálkodási társulás szerint

A szabályosságot hiányolták a Városgondozás ideiglenes ügyvezetőjének kinevezéséből a Hulladékgazdálkodási Társulásnál, erre hívták föl a Cégbíróság figyelmét.

T.B.

A Városgondozás Eger Kft. kisebbségi tulajdonosa, a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás nem támadta meg a június 14-én megtartott taggyűlésen hozott határozatokat, tájékoztatta lapunkat dr. Zvara István ügyvéd, aki a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás delegált képviselője a Városgondozás taggyűlésében. Mindezt az EVAT Zrt. általunk is közölt közleményére reagálva tartotta fontosnak leszögezni dr. Zvara István.

Közölte: a kisebbségi tulajdonos csupán azt jelezte a Cégbíróság felé, hogy a többségi tulajdonos EVAT Zrt. szabálytalanul tárgyalta az „ideiglenes” ügyvezető választásának kérdését és szabálytalanul kívánja Balázs Ernőt ügyvezetőként bejegyeztetni a cégjegyzékbe. A Cégbíróság a bejelentés alapján észlelte is ezt a törvénysértő állapotot és Cgt.10-23-000542 számon törvényességi felügyeleti eljárást indított, valamint felhívta a törvénysértő állapot megszüntetésére a céget.

Az ügyvéd felhívta a figyelmet arra, hogy a törvényességi felügyeleti eljárás nem azonos a taggyűlési határozat megtámadására irányuló perrel, mert ez utóbbi eljárás megindítása keresetlevél benyújtásával lehetséges. Szerinte amennyiben szabályos és törvényes lett volna a többségi tulajdonos EVAT Zrt. eddigi eljárása, úgy a Cégbíróság nem indított volna törvényességi felügyeleti eljárást.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában