Van baj

2023.06.28. 14:18

EVAT: Csődközelbe kerülhet a Városgondozás Eger Kft.

Az EVAT szerint a Városgondozásnál belengetett audit miatt akadályozza a Mirkóczki Ádám által képviselt kisebbségi tulajdonos az átadás-átvételt.

T.B.

A zárt ülésen nem született döntés, továbbra is Ferenczy Tamás vezeti ideiglenesen a céget a hónap végéig

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Közleményt adott ki az EVAT Zrt., a Városgondozás Eger Kft. többségi tulajdonosa az ügyvezető igazgató kereséséről. Mint írták, a cég taggyűlése által szabályosan meghozott és elfogadott, ideiglenes ügyvezető kinevezését jelentő döntést a Városgondozás kisebbségi tulajdonosa, a Hulladékgazdálkodási Társulás a Cégbíróságon megtámadta. Ezzel ismét elodázva a szabályos és törvényes, a cég és a város érdekét szolgáló átadás-átvételi folyamat megindítását, valamint a cégképviselet Juhász Géza korábbi ügyvezető általi átadását.

Az EVAT vezetősége szerint Mirkóczki Ádám polgármester az általa képviselt Hulladékgazdálkodási Társulást felhasználva, jogi eljárásokkal próbálja elhúzni a közgyűlés döntésének végrehajtását, és ezzel ellehetetleníteni a Városgondozást.

Mint írták, a Városgondozás Eger Kft. gazdasági vezetője az EVAT Zrt-t arról tájékoztatta, hogy a jelen helyzet bizonytalanságot, megfogalmazása szerint „tömeges felmondást” és fizetésképtelenséget okozott a társaságnál. Egyebek között gátat szab a munkabérek kifizetésének vagy a cég számára kötelezettséget és bevételt jelentő szerződések meghosszabbításának is, ami a Városgondozás Eger Kft. teljes csődjét eredményezheti. Az EVAT vezetése szerint ez a tény és az, hogy Juhász Géza korábbi ügyvezető – az EVAT vélelmezése szerint a városvezetés hathatós biztatására - a mai napig megtagadja átadni a munkakörét, ragaszkodik ügyvezetői pozíciójához, szolgálatai gépjárművét a mai napig használja, mind azt mutatja, hogy a jelenlegi negatív helyzetet szándékosan idézte elő.

Közleményük szerint az EVAT Zrt.-nek alapos oka van feltételezni, hogy a történések hátterében az a Balázs Ernő ideiglenes ügyvezető által kiküldött taggyűlési meghívó állhat, amelyen egy teljes audit vizsgálatot szeretnének elrendelni a Városgondozás Eger Kft-n belül. A társaság vezetésének alapos a gyanúja, hogy a korábbi ügyvezető ténykedése alatt születhettek olyan gazdasági döntések, melyek napvilágra kerülése a korábbi ügyvezetőre és esetlegesen más személyekre is terhelő, ezért ennek a roppant veszélyes helyzetnek az előidézésével próbálhatják a tisztánlátást megakadályozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában