Nem egyeznek

2023.06.14. 16:59

Botrány az egri városgondozás taggyűlésén

Az önkormányzat és a hulladéktársulás képviselői az ideiglenes ügyvezető kinevezését napirendre sem akarták venni.

Sz. M. L.

Minczér Gábor alpolgármester

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Sajnálatosan ma ismét botrány volt a Városgondozás Eger Kft taggyűlésén. Minczér Gábor alpolgármester, illetve a kisebbségi tulajdonos Hulladékgazdálkodási Társulás képviseletében eljáró ügyvéd, újfent megpróbálták megakadályozni Juhász Géza igazgató távozását követően az ügyvezető személyének rendezését. Nem támogatták az ügyvezetői pályázat kiírását, az ideiglenes ügyvezető kinevezését pedig napirendre sem akarták venni – közölte Szűcs Tamás az Evat Zrt. ügyvezetője.

– Városgondozás Eger zavartalan működésének biztosítása érdekében Az EVAT Zrt. képviselőjeként a konszenzusos döntés helyett kénytelen voltam élni a többségi szavazat adta erővel, hogy az ideiglenes ügyvezető kérdését napirendre vegyük, így biztosítani tudjuk a folyamatos működést, illetve érvényt szerezzünk a hatályos közgyűlés döntéseknek. Ennek megfelelően döntöttünk az ideiglenes ügyvezető kinevezéséről, valamint az ügyvezetői poszt pályázati kiírásáról. A taggyűlésen döntés született arról is, hogy Juhász Géza nem kap felmentést a távozásával, vagyis nem mentesül a vezetése alatt meghozott döntések felelőssége alól. Rendkívül sajnálatos, hogy polgármester meghatalmazásából résztvevő ügyvéd, minden vélt és valós jogi kiskaput megpróbált kihasználni annak érdekében, hogy ne születhessenek meg ezek a húsbavágóan fontos döntések, illetve már a helyszínen jelezte, hogy megtámadják a most hozott határozatokat. Mind cég dolgozóit, mind a város lakosságát biztosítom a felől, minden rosszindulatú híreszteléssel szemben az EVAT Zrt továbbra is mindent megtesz a társaság zavartalan működése, és az általa végzett közszolgáltatások ellátása érdekében – részletezte Szűcs Tamás.

Arra is kitért, hogy a cég immár több mint 100 millió forint tagi kölcsönnel tartozik az Evatnak, ez ügyben pedig a visszafizetés mellett az elengedés és a tőkésítés is lehetséges megoldás. Az egyetlen konszenzusos döntés, ennek elnapolása volt az ülésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában