Sajtótájékoztató

2023.06.23. 14:18

Az Evat igazgatóságot is cserélni akarták a közgyűlésen

A polgármester és az alpolgármester a csütörtöki városi közgyűlés zárt üléséről is beszélt.

Sz. M. L.

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere (Archív fotó)

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Mirkóczki Ádám egri polgármester pénteken sajtótájékoztatón értékelte a csütörtöki közgyűlést, azon belül is a Katona téri parkolóház körül kialakult vitát. Mint mondta, úgy érzi: sikerült megvédeni a város vagyonát.

– A parkolóház nettó 900 millió forintos vételára helyett bemutattunk egy szakértői anyagot, sokkal alacsonyabb becsült árakkal. Sikerült kötni egy határozatlan idejű szerződést. Aki végignézi a csütörtöki hosszú vitát, az láthatja, hogy dr. Csetneki Attila (Fidesz-KDNP) ellentétes álláspontot képviselt. A szakértői vélemény szerint sokkal olcsóbban meg lehet venni a parkolóházat, mint amennyiért ők javasolták, bár a tulajdonos elmondta, nem hajlandó alkudozni – sorolta a polgármester.

Minczér Gábor alpolgármester az Evat igazgatóságának tagcseréjével kapcsolatban beszélt. 

– Szalóczy Gézát és Jánosi Zoltánt szerették volna meneszteni az Evat igazgatóságából, de dilettáns viselkedésről adtak tanúbizonyságot. Arra hivatkoztak, hogy Jánosi Zoltán kordonbontó, aktívan politizál. Ezt eddig is tudhatták, hiszen a Momentum képviselőjelöltje volt az előválasztáson is. Ráadásul egy olyan szakembert akarnak kinevezni helyettük, akit bő egy éve épp ők rúgtak ki – hangsúlyozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában