Horgászok versengtek

2023.06.13. 08:12

Kilenc csapat 97 órán át fogta a halat, a Haverok nyerték a vándorkupát

Vasárnap délután ért véget a – június 7-én kezdődött – IV. Mátravíz Bojlis Vándorkupa horgászverseny a Mezőtárkány határában lévő horgászparadicsomban. Dacára annak, hogy az időjárás nem igazán vette kegyeibe a versenyzőket, hisz igen változékony napokat fogtak ki – eső, szél, záporok, hűvös hajnalok, meleg nappalok – jó kis versenyt hagyott a háta mögött a kilenc versengő csapat.

S. S.

Még az utolsó pillanatokban is maximumon volt az izgalom

Forrás: Facebook/Mátravíz Horgásztó

Az eredményhirdetésre vasárnap 16 órakor került sor, ahol a felsorakozott csapatok előtt Ifj. Forgács Péter tógazda köszöntötte a megjelenteket. Megköszönte a résztvevőknek a végig sportszerű versenyzést, remek hangulatot. Elmondta, hogy fordulatokban gazdag 97 órán vannak túl, az utolsó pillanatokban is maximumon volt az izgalom.

A versenyről egyébként film készül, amelyet három részletben a You Tube csatornán lehet majd megtekinteni a tógazda közlése szerint

A díjkiosztáson kiderült, hogy a legsportszerűbb versenyző Németh Róbert volt. Az első érvényes, értékelhető halat a Príma-Út Carp Team fogta ki, s a verseny alatt kifogott legtöbb hal – összesen 138,5 kilogramm – is ehhez a csapathoz köthető. A legnagyobb halat, egy 21,52 kilogrammos pontyot – mint azt korábban megírtuk – a Haverok Carp Team kerítette horogra.

A versenyt is a Haverok nyerték, az öt legnagyobb haluk összsúlya 78,335 kilogramm volt, ezzel megelőzték a Tőserdő Carp Teamet (66,505 kilogramm) és a harmadik helyet megszerző Aszfaltbetyár Carp Teamet (65,795 kilogramm).

Az első helyezettnek a díjakat Pásztor István, a község alpolgármestere adta át. Neki köszönte meg ifj. Forgács Péter tógazda, hogy két napon át ízletes ebédet főzött a versenyzőknek, segítőknek. A búcsú pillanataiban közös fotózás zárta a versenyt, s úgy váltak el egymástól, szervezőktől a versenyzők, hogy "Jövőre ugyanitt!".

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában