Sporthorgászat

2023.06.11. 09:10

Négy napon át fogták a halat a bojlisok, Kicsi is horogra került a Mátravíz-horgásztavon

Vasárnap ér véget a mezőtárkányi horgászparadicsomban a IV. Mátravíz bojlis vándorkupa. A sporthorgászok – kilenc csapat nevezett – a helysorsolást követően déli egy órakor kezdték meg a versenyt szerdán.

S. S.

A "Haverok" csapata fogta a legnagyobb halat, ami egy 21,52 kilogrammos ponty volt

Forrás: Mátravíz Horgásztó

– Úgy látom, hogy éles küzdelemnek lehetünk tanúi, a végeredmény vasárnap délutánra várható. Itt a területen egyébként fontos változás is történtebben az esztendőben. A Mátravíz-horgásztó tulajdonosaiként, a felmerülő igények miatt úgy döntöttünk, hogy április 1-től a "nagy tó" a sporthorgászoké, a mellette lévő "kis tó" az úgynevezett elvihető, halas jegyeseké – mondta portálunk kérdésére Ifj. Forgács Péter tógazda.

A versenyen résztvevő egyik sporthorgász, Bata József Atkárról érkezett, s eddig mind a három versenyen részt vett itt a tavon. De nem csak a "futottak még" mezőny tagjaként, hiszen ő volt az első két verseny győztese.

– Most nem úgy állnak a csillagok, de vasárnapig még van idő, nem adjuk fel – mondta portálunknak Bata József még pénteken. Hozzátette: az országban más tavakra is járnak versenyezni, de mióta a Forgács család a tulajdonosa ennek a tónak, nagyon szívesen jönnek ide, hisz ők sokat tettek azért, hogy a horgászok, vendégek kényelmesen érezzék magukat.

Farkas Zoltán halőr elárulta, hogy a verseny idején napi 12 órás váltásban vannak halőr társaival. A verseny kezdete óta folyamatosan "csörög" a telefonja, hogy mérlegelni kell a kifogott halakat.

A verseny szabályairól megtudtuk, hogy minden csapatnál az öt legnagyobb kifogott hal számít. Lehet, hogy egy csapat összességében kevesebb halat fog, de az öt legnagyobb értékelhető hala mindenkit megelőz.

– A mostani versenyen szombat délig a "Haverok" csapata fogta a legnagyobb halat, ami egy 21,52 kilogrammos ponty volt, a neve Kicsi és már chippelve volt korábban. 
Ugyanis mi minden 10 kiló feletti halat chippelünk, így nyomon követhető súlyuk, fejlődésük – árulta el Farkas Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában