Természettudomány

2023.06.06. 19:52

Kísérletbazár a hatvani Bajzában, kicsiknek és nagyoknak + fotók

Idén is megtartották a kísérletezések napját a hatvani Bajza József Gimnáziumban. A Kísérletbazár elnevezésű programra a környező általános iskolákból látogattak el a diákok, akik a természettudományokkal ismerkedhettek meg.

T. O.

Nem csak a tanulók, hanem a vendégelőadók is hoztak magukkal kísérleteket

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Ezen a napon a természettudományokról szólt minden, így az intézmény több területén fizikai, kémiai és biológiai kísérleteket is bemutattak a gimnáziumba érkező tanulóknak. A bajzások mindenkinek elmagyarázták, milyen folyamatot szemléltetnek. De nem csak a tanulók, hanem a vendégelőadók is hoztak magukkal kísérleteket, így a Miskolci Egyetem Anyag- és Vegyészmérnök karának PhD hallgatói és az Energiatudományi Kutatóközpont tudományos munkatársai is.

Az intézménybe látogató általános iskolás gyerekek élvezték a programot, mindenki talált számára érdekes bemutatót. A Kísérletbazár célja, hogy felkeltsék a gyerekek érdeklődését, hogy minél többen forduljanak a természettudományok felé.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában