Együttműködés

2023.06.05. 08:21

Külföldi szakértői támogatással dekarbonizálják az egri távhőrendszert

Látogatás volt az egri fűtőműben, az átállást lehetőségét vizsgálják megújuló energiákra.

Sz. M. L.

A külföldi delegáció segíti az egri Fűtőmű munkáját

Forrás: Beküldött fotó

– Két napos helyszínbejáráson vettek részt az Európai Beruházási Bank szakemberei az Evat Zrt. fenntartásában működő Fűtőműben – tájékoztatta portálunkat a cég.

– Az Evat Zrt. a TARGET – Technikai segítségnyújtás a zöld energiára való átálláshoz - program keretében Magyarországon elsőként sikeres pályázatot nyújtott be az egri távhőrendszer dekarbonizálását célzó projekt szakértői támogatására. Ennek keretében érkezett a négy fős delegáció Egerbe, hogy az együttműködés első lépéseként megismerkedjenek az Evat által megrendelt és a Reál-Energo Kft. által elkészített tanulmánnyal, mely a megújuló energiákra történő átállás lehetőségeit vizsgálja az egri fűtőműben. Ezen túlmenően meghallgatták Dobre-Kecsmár Csaba, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója prezentálásában a tervezett beruházás környezetre gyakorolt hatásaival foglalkozó felmérést. A külföldi szakemberek egy éven keresztül támogatást és útmutatást adnak ahhoz, hogy az Evat Zrt. által megkezdett munka egy sikeres pályázat révén megvalósulhasson – részletezték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában