Kerülő

2023.06.30. 13:45

Lezárják az M3-as csomópontját: Füzesabonyon át vezet az út Dél-Borsodba

A Budapest felől Nyíregyháza felé vezető oldalon a káli után a mezőkövesdi csomópontot is lezárják az M3-on.

T.B.

Útfelújítás kezdődött az M3-as autópályán a mezőkövesdi lehajtó előtt, ahol igen rossz volt az útburkolat állapota

Forrás: Tóth Balázs/Heves Megyei Hírlap

Útfelújítás kezdődött az M3-as autópálya több Borsod megyei szakaszán, például a mezőkövesdi lehajtó előtt, ahol igen rossz volt az útburkolat állapota. Az MKIF honlapja szerint a Budapest felől vezető oldalon a 123-128 kilométer közötti szakaszt lezárták a forgalom elől, ahogyan már félig a mezőkövesdi föl- és lehajtót is. A pályára ugyanis már nem lehet fölhajtani, de le még igen, bár az eredeti tervek szerint csütörtöktől egyiket sem tehették volna meg a közlekedők. 

Aki Budapest felől Kövesdre, vagy Borsodivánka, illetve Dél-Borsod felé menne, annak hétfőtől Füzesabonynál kell lehajtania a pályáról, így Füzesabony telepi részén megnövekedhet a forgalom. Az Útinform adatai szerint július 28-ig lesz lezárva a mezőkövesdi csomópontban a Budapest felől lehajtó és a Nyíregyháza felé fölhajtó ág is. Néhány napja a koncessziós társaság lezárta a káli csomópontot is azon az oldalon, az július 23-ig lesz használhatatlan, Kál felé az M25-öst, Erdőtelek felé a füzesabonyi lehajtót ajánlják használni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában