Fogyóban

2023.06.18. 15:30

Már 65 kilóval könnyebb a sarudi férfi, aki 360 kilósan kezdett fogyókúrába

Májusban írtunk először a sarudi Kiss Gézáról, akinek az egri kórház orvosai segítenek lefogyni.

Guti Rita

Kiss Géza orvosi segítséggel igyekszik lefogyni

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Március végén kezdte a fogyókúrát a Kiss Géza, ám akkori súlyáról csak becslések vannak, mivel akkor még nem tudták hol lemérni. A feljegyzések szerint 355 és 360 kilót nyomott a kezdéskor. Májusi látogatásunkkor otthonában osztotta meg az örömhírt, hogy a szigorú diétának és a sikeresen beállított gyógyszereinek köszönhetően – Géza cukorbetegséggel él – akkor már 310 kilót mutatott a mázsa. Jelenleg ugyanis a sarudi polgármesteri hivatal mázsájára jár mérlegelni Géza.

A napokban érdeklődtünk nála, hogy halad.

– Nagyon örülök, mert a környezetemben többeknek is meghoztam a kedvét, az én példám ragadós lehet. Örülök, mert egyrészt ahogy könnyebb leszek, könnyebb-könnyebb a mozgás is, de az is jó érzés, hogy többen vannak akik támogatnak, akik velem szeretnének fogyni, mint azok, akik bántó megjegyzéseket tesznek. Kétszer hoztak vissza a halálból, sokat szenvedtem, remélem, most már jó úton vagyok – osztotta meg Géza.

A legfontosabb pedig, hogy június közepén újra mázsára állt, s ezúttal 300 kiló alatti értéket írhattak fel. A március óta tartó fogyókúra eredményeként jelenleg 290 kiló.

– Nem könnyű sem a diétát tartani, sem pedig a költségeit viselni, hiszen én magam rokkantnyugdíjas vagyok, a feleségemnek nincs jövedelme, ő gondoskodik rólam. De nem adom fel. Több mint száz kilótól még biztosan szeretnék megszabadulni. 150-160 kilóval már elégedett lennék – mondta el kérdésünkre Géza, akitől megtudtuk, a napokban kórházba fekszik. – Az egri kórházba megyek, ahol dr. Berhés István segíti, felügyeli a fogyásomat. Van valami gond a gyomrommal, azt kell most alaposabban megnézni – tette hozzá.

Májusban megszólalt cikkünkben Berhés doktor is, aki akkor elmondta, minden fejben dől el tapasztalatai szerint. Az endokrinológus szavai szerint nincsenek csodaszerek, s ő maga sem tud lefogyni a páciens helyett. Csak akkor tud valakit sikeresen támogatni a fogyásban, ha a páciens betartja a terápiát. Az elmúlt hetek, hónapok tapasztalatai azt mutatják, Kiss Géza ilyen páciens. 

– Most már egyre inkább zavar a nagy fogyás miatt lógó bőr. Húz lefelé – panaszolta a sarudi családfő, amikor arról érdeklődtünk, fittebbnek érzi-e magát. Elmondta, reméli, hogy kap segítséget a Markhot Ferenc Kórházban a felesleges bőr eltávolításához is, hiszen a közérzetjavuláson felül ez további súlyos kilóktól szabadítaná meg az egészségéért fogyókúrázó férfit, aki korábbi beszélgetésünkkor elárulta: három lányának gyermekei, a kisunokái tartják benne a lelket. Miattuk szeretne legjobban lefogyni. Ezért állja meg, hogy már hét esztendeje nem evett semilyen krémes süteményt, édességet. Nagy benne az akarás, a kitartás, reméli pénztárcával is bírják még a programot, hiszen az egészséges ételek és a gyógyszerek eléggé megterhelik az amúgy elég sovány családi költségvetést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában