Fejlesztés

2023.06.25. 11:00

Mostantól okos eszközök segítenek, ha beteg lesz gyermek

Nem kell azonnal az ügyeletre rohanni, ha gyermekünket kisebb baleset éri, vagy ha megbetegszik. A bajban nagy segítséget jelent a Semmelweis Help.

B. K.

A napokban mutatták be a nyilvánosságnak a Semmelweis Egyetem ingyenes tünetellenőrző applikációját, a Semmelweis HELP-et. A mobilalkalmazás és a weboldal abban nyújt segítséget a szülőknek, hogy a gyermekeik betegsége vagy balesete (égés, állati harapás, rovarcsípés, stb.) esetén el kell-e indulniuk az ügyeletre, kórházba, illetve otthon hogyan enyhíthetők az észlelt tünetek. 

A hiánypótló az alkalmazás minden szülőnek vagy nagyszülőnek azonnali segítséget nyújt baj esetén. A tünetek mérséklésére konkrét javaslatokat is kap a felhasználó, videós és szöveges formában. Két éves munka eredménye ez a hazai szinten egyedülálló fejlesztés, amely az egyetem gyermekorvosai és kommunikációs szakemberei által létrehozott tudásbázison alapul.

Az applikáció ingyenesen letölthető az AppStore-ból és a Play Áruházból, vagy elérhető ezen az oldalon.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában