Tánc

2023.06.18. 20:15

Nyarat nyitottak az egri majorettek + fotók

Látványos műsorral kápráztatták el a lányok a közönséget a Dobó téren.

S.S.

Rengetegen voltak rájuk kíváncsiak

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az Egri Majorette Egyesület Nyárindító show-ját – a Szihalmi Fúvósok közreműködésével – vasárnap délután fél hattól láthatta az érdeklődő közönség a város főterén, a Dobó téren. A nyárias szép időben megrendezett showműsort megelőzően a nézők öt órától a táncosok felvonulásának tapsolhattak a belvárosban. A látványos programban – az idén 31 éves – együttes 11 csoportja lépett fel, mint mindig ezúttal is Kovácsné Bretus Éva, művészeti vezető irányításával.

A szakmai munkájáért 2013-ban Nívó-díjban részesült együttes műsorszámait bottal, pom-ponnal, kis- és nagyzászlóval, szalaggal és világító botokkal egyaránt színesítette. közlésük szerint látványos felvonulást és tértánc-bemutatókat fúvós-zenekari kísérettel is vállalnak. Az egyesületi munka hét korcsoportban folyik, s az 1992-es kezdetektől Kovácsné Bretus Éva irányítja azt. Csoportjaik mára már 140 oklevéllel rendelkeznek, közülük valamennyi csoport országos kiemelt arany a felnőttek nemzetközi kiemelt arany birtokosai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában