Osztálytalálkozó

2023.06.12. 15:30

Ötvenéves lett az újhatvani érettségi tabló

Osztálytalálkozót tartott az iskola egyik első, 1969 és 1973 közötti évfolyamának általános gimnáziumi „D” osztálya, a néhai Tőzsér Ferenc tanár úr növendékei.

T. O.

A jó hangulatú beszélgetés során megegyeztek abban, hogy ezentúl évente összejönnek – ha csak a sors másképpen nem rendelkezik

Forrás: Szigeti Tamás

Újhatvanban 1967 óta működik az a középiskola, aminek az első időkben még elnevezése sem nagyon volt: gimnázium és szakközépiskolaként ismerték a környéken, csak később vette fel s az orientációra utalva a „közgazdasági” jelzőt – aminek nyomán évtizedekig közgéként emlegette mindenki –, majd Széchenyi István nevét. (Manapság Széchenyi István Római Katolikus Technikum és Gimnázium az intézmény hivatalos elnevezése.)

Együtt az öregdiákok. Sajnos a létszám már soha nem lesz teljes
Együtt az öregdiákok, sajnos a létszám már soha nem lesz teljes
Forrás: Szigeti Tamás

A rövid áttekintés apropója, hogy a napokban osztálytalálkozót tartott az iskola egyik első, 1969 és 1973 közötti évfolyamának általános gimnáziumi „D” osztálya, a néhai Tőzsér Ferenc tanár úr növendékei. A megjelentek természetesen a temetőben, egykori osztályfőnökük síremlékénél kezdték az emlékezést, majd a Bajcsy-Zsilinszky úti épületben folytatódott a nosztalgiázás.

A megemlékezés a temetőbben, egykori osztályfőnökük sírjánál kezdődött 
Forrás: Szigeti Tamás

Szóba került, hogy egykor több mint negyvenen indultak, s közülük végül harmincegyen kerülhettek fel a fél évszázaddal ezelőtti érettségi tablóra. A találkozóra tizenhárman jöttek el – sokakat a távolság vagy éppen egészségügyi problémáik tartottak távol, tízen pedig már sajnos, ha szerettek volna, sem tudtak volna a többiekkel tartani. Köztük a nemrég elhunyt Berta István, Szűcsi egykori polgármestere, dr. Péter László sebész, vagy Robotka György, aki a közösségből az elsőként, már évtizedekkel ezelőtt, röviddel a huszadik éves találkozó előtt hunyt el.

 

Tízen már nem lehetnek jelent az osztálytalálkozókon
Tízen már nem lehetnek jelent az osztálytalálkozókon
Forrás: Szigeti Tamás

Jelen volt viszont a két szervező, Cserháti István – aki később maga is pedagógus lett –, valamint Szigeti Tamás. A többiekkel együtt ők köszöntötték két egykori tanárukat, Soós József (fizika) és Suba Annát (kémia), akik eleget tudtak tenni a meghívásnak.

Két hajdani tanáruk, Suba Anna és Soós József is eljött a találkozóra
Két hajdani tanáruk, Suba Anna és Soós József is eljött a találkozóra
Forrás: Szigeti Tamás

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában