Kitüntetés

2023.06.08. 07:34

Pedagógusnap Hatvanban: „Hálásak és büszkék vagyunk, hogy minden körülmények között küzdenek a jóért” + fotók

Hatvanban az idei hatvani pedagógusnapi ünnepséget a Nagy Endre rendezvényteremben tartották meg, ahol átadták a tankerület és a város kitüntetéseit.

T. O.

A rendezvényen több óvodai, általános iskolai és középiskolai dolgozót is díjaztak

Forrás: Albert Péter / Heves Megyei Hírlap

Horváth Richárd polgármester hangsúlyozta: a tisztelet és a hála jut eszébe, ha a tanítókra, nevelőkre gondol. – Önök minden helyzetben kitartanak elveik mellett azzal, hogy tanítanak. Szeretnénk kifejezni Hatvan és a városvezetés megbecsülését, tiszteletét és köszönetét. A pedagógusokkal vagyunk, hálásak és büszkék vagyunk, hogy minden körülmények között küzdenek a jóért, önmagukért, a gyermekeinkért és a jövőnkért – mondta az önkormányzat első embere., akinek a szavai után László Attila kézdivásárhelyi énekes adott műsort.

Ezt követően díjátadó vette kezdetét. Először a „Hatvany Irén kitüntető emlékérem – az ifjúságért” elismerést adták át, amit olyan pedagógusoknak ítélnek oda, akik Hatvanban legalább tíz éve kimagaslóan, példaértékűen és értékteremtően dolgoznak a gyermekekért. Elsőként Gulyás József vehette át az emlékplakettet és oklevelet, aki a Széchenyi István Római Katolikus Technikum és Gimnáziumban biológia és testnevelés szakos tanárként dolgozik 1983 óta. Ugyancsak Hatvany Irén kitüntető emlékéremmel ismerték el Kutalik Márta, az 5. Számú Általános Iskola vezetőjének a munkáját, valamint Pápainé Rados Mária tevékenységét, aki a Heves Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Hatvani Tagintézményének ismert és elismert gyógypedagógus-logopédusa.

A rendezvényen több óvodai, általános iskolai és középiskolai dolgozót is díjaztak. Mindezek mellett a belügyminiszter által adományozható Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket is átadták. A Heves Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Hatvani Tagintézményének nyugdíjba vonuló pedagógusai utóbbi díjat Borbély Andrástól, az Egri Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettesétől vehették át. Az elismerést Balogné Kovácsik Ildikó, Csókás Ferencné Oravecz Ildikó és Pápainé Rados Mária érdemelte ki.

Átadták továbbá a Hatvanban végzett pedagógiai munkát segítő tevékenységért elismerést, valamint a díszdiplomákat. Ambruzs Sándor Dávid, Numan Györgyné vasdiplomát, Széplaki Sándor rubindiplomát, Ziegler Cecília díszdiplomát kapott.

Az eseményre brosúra is készült, melyben az idei kitüntetettek neveit és méltatásait gyűjtötték össze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában