Mulasztásos törvénysértés

2023.06.07. 08:36

Továbbra sincs alpolgármester Gyöngyössolymoson

A Heves Vármegyei Kormányhivatal július 7-ig adott időt a grémiumnak a mulasztásos törvénysértő állapot megszüntetésére.

Sz. Sz. I.

Gyöngyössolymoson több mint két éve folyik a vita az alpolgármester személyéről

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Gyöngyössolymoson a legutóbbi, május 31-i képviselő-testületi ülésen sem sikerült a grémiumnak alpolgármestert választani, tájékoztatta portálunkat Asztalos Miklós polgármester. Mint arról portálunkon már beszámoltunk, a koronavírus-járvány veszélyhelyzete alatt, polgármesterként, a képviselő-testület feladat- és hatáskörét gyakorolva Asztalos Miklós 2021. április 15-én visszavonta Szabó Zsolt alpolgármesteri megbízatását. Azóta folyik a vita a képviselő-testületen belül az alpolgármester személyéről. Ezzel viszont a grémium a Heves Vármegyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Törvényességi Felügyeleti Osztály felhívása értelmében mulasztásos törvénysértést követ el. A kormányhivatal legkésőbb ez év július 7-ig adott időt a gyöngyössolymosi önkormányzatnak, hogy az alpolgármester megválasztásával megszüntesse a törvénysértő  állapotot.

Mint arról már írtunk, 2023. április 11-én a Miniszterelnökség a Belügyminisztériummal és az igazságügyi tárcával egyeztetve kimondta, hogy jelenleg Gyöngyössolymos önkormányzatának nincs alpolgármestere. A személyes ellentétek miatt megosztott grémium többsége mindezt vitatja, és Szabó Zsoltot támogatja. A polgármester jelöltje viszont dr. Füleki Tibor az alpolgármesteri posztra. A többség a május 31-i ülésen sem szavazta az erre vonatkozó előterjesztés napirendre kerülését, közölte portálunkkal Asztalos Miklós.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában