Semmelweis-nap

2023.06.30. 16:00

Új igazgató az egri kórház rendelőintézetének élén + fotók

Semmelweis Ignác születésének 205. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepséget pénteken a Heves Vármegyei Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet refektóriumában.

F. V. E.

Együtt a díjazottak

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Semmelweis napon, az egészségügy napján társadalmi megbecsülést fejezünk ki azok felé, akik hivatásuknak választották, hogy egészségügyi dolgozók legyenek. Úgy gondolom, ezek az emberek bizonyos értelemben mind Semmelweis Ignác késői utódai, nagyon sokat tesznek a betegekért, s ezért hálával és köszönettel tartozunk nekik –emelte ki dr. Pajtók Gábor.

Az ünnepségen dr. Vácity József a Markhot Ferenc Kórház főigazgatója orvosokat léptetett elő és elismeréseket adott át. Előléptetett tizennégy orvost és tizenegy munkatárs kapott Főigazgatói Dicséretet.

Balról jobbra: dr. Vácity József, a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Főigazgatója, Ignácz Balázs, a Heves Vármegyei Kormányhivatal főispánja, Dr. Orosz Krisztina, a Markhot Ferenc Kórház stratégiai igazgatója és dr. Pajtók Gábor, Eger és térsége országgyűlési képviselője 
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Semmelweis Ignác munkásságának meghatározó eleme volt a szerénység és az alázat. Le tudta csökkenteni a gyermekágyi láz szövődményes haláleseteinek számát, s alázattal fogadta ezt a sikert, ebből pedig mindannyian tanulhatunk. A siker alázattal kell, hogy eltöltse az embert – hangsúlyozta dr. Vácity József, s az ünnepségen bejelentést is tett, miszerint július elsejétől dr. Varga Zsolt lesz a rendelőintézet vezetője, igazgatója. 

Az eseményen részt vett többek között Ignácz Balázs főispán és dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő is.  Dr. Ternyák Csaba érsek nem tudott személyesen megjelenni, ezért levélben köszönte meg a kórház kollégáinak a munkájukat.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A Lenkey János Általános Iskola diákjai rímekbe szedve fejezték ki hálájukat az egészségügyi dolgozóknak. 

Alorvossá léptették elő dr. Erdélyi Balázst és dr. Monyók Ádámot az urológiai osztály dolgozóit, valamint dr. ifjabb Sümegi Jánost a Belgyógyászati-Infektológiai Centrum munkatársát. Adjunktus lett dr. Béres Tímea a sebészeti-érsebészeti osztályról, dr. Bódi Tímea a traumatológiai osztályról, valamint dr. Nagy István, a Belgyógyászati-Infektológiai Centrum munkatársa és dr. Szaniszló Dóra az infektológiáról.  Főorvossá lépett elő dr. Deák Eszter, a reumatológiai osztály, dr. Fejér Bence , a radiológiai osztály, dr. Juhos Erzsébet, a krónikus belgyógyászati osztály munkatársai, továbbá dr. Orosz Viktor a neurológiai osztályról, dr. Pongor Éva, a Belgyógyászati-Infektológiai Centrum kollégája, és dr. Szabó Csaba a hospice osztályról, dr. Tajti Balázs a Belgyógyászati-Infektológiai Centrum dolgozója.

Gyalainé Misz Anita (balra) az elismeréssel
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Főigazgatói Dicséretben részesültek:

Orvosigazgatói területről:

Dr. Balogh Eszter – traumatológiai osztály

Dr. Csicsári Katalin – tüdőgondozó

Dr. Tóth Eszter Viktória – traumatológiai osztály

Gazdasági területről:

Dr. Vásárhelyi-Petheő Krisztina Emese - jogász, szakjogász

Ápolási területről:

Ács Péter - Betegszállító Szolgálat betegszállító

Bakondi Jánosné - Belgyógyászati-Infektológiai Centrum ápoló

Huncsik Róbertné - pszichiátriai osztály szakápoló, főnővér

Losonczi Lászlóné - Központi Laboratórium szakasszisztens

Szabó Zoltán - higiéniai osztály egészségügyi- fertőtlenítő,- és gázmester

Szikora Csabáné - fül-orr-gégészeti osztály - ápoló

Műszaki területről:

idősebb Lakatos Alfréd - parkgondozó

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Heves Vármegyei Területi Szervezete két elismerést ítélt meg, Erdélyiné Szolári Juditnak és Gyalainé Misz Anitának.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában