Hitélet

2023.06.07. 07:40

Új otthonra leltek a hatvani baptisták + fotók

Hatvanban átadták a baptista gyülekezet imaházát. Az épületet istentisztelettel avatták fel, amin jelen volt Kocsik Mónika, az evangélikus egyházközség lelkésze, Balogh László, a hatvani Hit Gyülekezete presbitere, de képviseltette magát az atlantai baptista gyülekezet, s eljött Beer Miklós, a Váci egyházmegye nyugalmazott püspöke is.

T. O.

Felavatták a baptista gyülekezet új imaházát Hatvanban

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Az eseményen Horváth Richárd polgármester megköszönte az imaház megépítéséért tett közös erőfeszítést.

– Mindig van, aki segít, aki képes a hónunk alá nyúlni és odavinni bennünket, ahol a helyünk van, erről szól az én hitem. Ez egy megszentelt hely, köszönöm mindenkinek, aki részt vett abban, hogy ez az imaház létrejöhetett, azoknak, akik nem adták föl, akik küzdöttek tűzön-vízen át, akik építették és segítették ezt a folyamatot – emelte ki a polgármester.

A Grassalkovich úti ház az 1870-es években épült, így a felújítás során a falakon kívül szinte mindent kicseréltek. Kialakítottak egy gyerekszobát is, ami a családoknak nyújt segítséget abban, hogy a kicsik nyugodt és biztonságos körülmények között tölthessék az istentisztelet idejét.

Nemeshegyi-Horvát György, a hatvani baptista gyülekezet lelkipásztora azt mondta: ez az épület nemcsak a hitéletet szolgálja, hanem olyan központi helyet teremt, ahol az emberek találkozhatnak, kapcsolatokat építhetnek és erősíthetik egymást.

– A gyülekezet elmúlt hét éve ezzel az épülettel való „küzdelemmel” telt, ami egy kis gyülekezet esetében vagy összehozza a csapatot, vagy szétveri. Isten kegyelméből minket összehozott, mialatt csináltuk, újítottuk ezt épületet, egy családdá váltunk – fogalmazott.

Az imaház mindenki számára nyitva áll. Szerdánként bibliaórákat tartanak, az istentisztelet pedig minden vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában