Állatvédelem

2023.07.12. 11:28

A felelős állattartás volt a téma a gyöngyösi gyermektáborban

A város önkormányzati táborának lakói a felelős gazdivá válás útjára léptek.

Szabó István

Ügyes kezek hajtogatták papírból a kutyusokat

Forrás: Dr. Szén Gabriella/Facebook

A felelős állattartás volt a téma hétfőn Gyöngyösön az önkormányzati gyermektáborban, adta hírül a Gyöngyösi Állatmentő Alapítvány. Tájékoztatásuk szerint dr. Szén Gabriella alapítványi tag tartott előadást a tábor e heti résztvevőinek, és beszélgetett velük a témáról, amit nagyon élveztek a gyerekek. 

– Múlt heti segítőm, Kázmér kutyus szerencsére gazdisodott időközben, és a hőségriadóra tekintettel ma nem kísért el másik kutyus. Így sem maradtunk ebek nélkül, az ügyes kis kezek meghajtogatták saját kutyusaikat, majd a felelős állattartás 7 szabályának megismerése után az udvaron elrejtett papír kutyusok megtalálását követően minden jövőbeli felelős gazdi megkapta kis ajándékát. Bízom benne, hogy minden ilyen előadással közelebb kerülünk ahhoz, hogy a gyerekek felnőttként már tudatosan, felelősen vállalkozzanak kutyatárs tartására – fogalmazott dr. Szén Gabriella.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában