Jelentkezés

2023.07.30. 08:35

A gyöngyösi campus 16 képzésére hirdetett meg pótfelvételit

Csak két szakon van lehetőség állami ösztöndíjat igényelni, a többi önköltséges képzés.

Szabó István

A gyöngyösi campusra is lehet augusztus 6-ig jelentkezni

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Elindult az egyetemi pótfelvételi eljárás, adta hírül a jelentkezni kívánóknak Nagy Réka, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem gyöngyösi Károly Róbert Campus kommunikációs munkatársa. Közlése szerint a gyöngyösi campuson a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések a következők.

Az agrártudományi képzések közül: alapképzési szak, állami ösztöndíjas és önköltséges képzés: vidékfejlesztési agrármérnöki (BSc) levelező tagozaton.

Felsőoktatási szakképzési szakok - önköltséges képzés: gyógy és fűszernövények - nappali és levelező tagozat, mezőgazdasági - levelező tagozat, szőlész-borász - levelező tagozat.

Mesterképzési szak - önköltséges képzés: vidékfejlesztési agrármérnöki (MSc) - levelező tagozat

Gazdaságtudományi képzéseken is válogathatnak a hallgatók. Alapképzési szakok, önköltséges képzés: emberi erőforrások (BSc) - levelező tagozat, gazdálkodási és menedzsment (BSc) - nappali és levelező tagozat, kereskedelem és marketing (BSc) ugyancsak nappali és levelező tagozat. A pénzügy és számvitel (BSc) nappali és levelező tagozaton, míg a turizmus-vendéglátás (BSc) levelezőn szerepel a kínálatban. 

A felsőoktatási szakképzési szakok önköltséges képzése a kereskedelem és marketing (logisztika) - nappali tagozaton, turizmus-vendéglátás (turizmus) - levelezőn. 

A mesterképzési szakok - önköltséges képzésben: vállalkozásfejlesztés (MSc) nappalin, angol nyelven, illetve levelező tagozat. A vezetés és szervezés (MSc) pedig levelező tagozaton.

Informatikai képzések: alapképzési szak - állami ösztöndíjas és önköltséges képzésként gazdaságinformatikus (BSc), mégpedig nappali és levelező tagozaton.

Felsőoktatási szakképzési szak is választható önköltséges képzésben, ez a programtervező informatikus, nappali és levelező tagozaton.

– Azoknak ajánljuk a pótfelvételi lehetőségét – részletezte Nagy Réka, – akiket az általános felvételi eljárásban egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel. Továbbá azoknak is, akik idén nem jelentkeztek sehova, ám időközben meggondolták magukat és szívesen folytatnák tanulmányaikat a felsőoktatásban. A pótfelvételiről tudni érdemes, hogy egyetlen felsőoktatási intézmény egyetlen szakára lehet jelentkezni. Az állami ösztöndíjas és az önköltséges finanszírozási forma egyaránt megjelölhető. A jelentkezés a felvi.hu e-felvételi rendszerén keresztül történik augusztus 6-ig.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában