Robotolimpia

2023.07.15. 13:00

A legjobb robotépítők közt szerepeltek a hevesi csapatok

Új csapatokat is nevezett a hevesi iskola.

Molnár Helga

A hevesi csapat a World Robot Olympiad-on

Forrás: Hevesi Körzeti Általános Iskola és AMI/Facebook

A World Robot Olympiad országos döntőjében versenyeztek a Hevesi Körzeti Általános Iskola csapatai – írja az iskola közösségi oldalán. Az Edutus Egyetem idén június 29-e és 30-a között rendezte meg Győrben a Neumann 2023 rendezvénysorozat részeként, a World Robot Olympiad (WRO) nemzetközi LEGO robotépítési és -programozási tanulmányi verseny hazai nemzeti döntőjét. A tét az volt, mely csapatok képviselik hazánkat a novemberben a panamai világdöntőn.

Az idei versenyszezon témája „A világ egy hálózaton” – Connecting the world". A versenyre felkészülés során a csapatok által épített és programozott robotoknak megoldást kellett javasolni a tengeri élővilág megóvásában, a vízi-közlekedésben vagy tengermélyi infrastruktúra kiépítésében, javításában.

Az idei évben 56 csapat kvalifikálta magát a 3 kategóriában (RoboMission, Future Innovators és RoboSports), 4 korosztályban.

A WRO 2023-as versenysorozatában 4 körzetis csapat versenyzett, mind a négy csapat bejutott a győri döntőbe. Az AREA5 (Balassa Dávid, Kis Balázs, Magyar Zoltán Nimród)  új korosztályban, a RoboMission Junior kategóriában próbálta ki magát. Nagyon motiváltan dolgoztak, s a rutinos csapatok között a 16. helyen zárták a versenyt.

Az AREA5 mellett, idén 3 újonc csapat kezdett versenyezni. A RoboMission Elementary kategóriában a 2 tagú Pepita csapat (Simon Dorka, Marsi Péter) és a SpeedyBoys (Agócs Gergő, Kozma Zoltán, Nagy Csaba) mérette meg magát. Mindkét csapat nagyon ügyesen dolgozott. A Pepita csapat a kategóriájában a 12., a SpeedyBoys a 13. helyen végzett.

A RoboMission Junior kategóriában mutatkozott be a KMZ-Team (Budai Zsombor Sándor, Dobóczi Kristóf László, Szalkári Máté), de 2 sikeres teszt után, sikertelen lett a versenykör. A versenyt a 24. helyen zárták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában