Heol.hu podcast

2023.07.25. 13:00

Amelyik kidobott tárgyban fantáziát lát, valami szépet készít belőle Borbás Orsolya + fotók

Az Eger szomszédságában lévő településen él, a vármegyeszékhelyen dolgozik a negyvenes éveiben járó Borbás Orsolya. Se nem politikus, közéleti ember, nem farag szobrot és nem vágyik költői babérokra. Úgy is mondhatnánk, hétköznapi ember. Van azonban egy hobbija: díszes dolgokat, például tündérkertet készít mindenből, amit mások esetleg már kidobnak.

Sike Sándor

Borbás Orsolya díszes dolgokat, készít mindenből

Forrás: Sike Sándor/Heves Megyei Hírlap

Beszélgető partnerük , a mindig is a fiús dolgokat kedvelő – karate például – fiatal hölgy négy éve kapott rá dísztárgyak, miniatűr díszkertek készítésére. Legyen az egy elhasznált bőrönd, vagy valamilyen növény termése, ha fantáziát lát benne megszerzi, s készít belőle gyönyörű dolgokat saját örömére, illetve ajándékként szűkebb családjának, de a szélesebb rokonságnak is. Van egy másik mániája is – árulja el a beszélgetésben Borbás Orsolya. S ez nem más, mint a baglyok. Igaz ugyan, hogy élő madarat még nem sikerült beszereznie, nem is lenne egyszerű a tartása, de megformált tárgyként százszámra gyűjtött már belőle.

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on!

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában