Jégverés

2023.07.18. 10:41

Autókban is kárt tett a hétfői kisnánai jégverés

A vihar fát csavart ki, és áramszünetet is okozott Kisnána teljes területén.

Szabó István

Komoly károkat okozott Kisnánán a hétfő koraesti jégveréssel érkező vihar. A polgármesteri hivataltól azt az információt kaptuk, hogy körülbelül 17 óra után eredt el az eső, majd pár perc elteltével nagyszemű, sűrű jégverés kezdődött, iszonyatos sebességű szél kíséretében. Két hullámban érkezett a jég, először már-már elcsendesedett, amikor újra sűrűn zuhogni kezdett. A vihar az egész faluban áramszünetet okozott mintegy este fél nyolcig. A szabadban állt autók karosszériáján behorpadásokat okozott a jég. Volt, ahol fát csavart ki a vihar. A falu központjában a várkútra is egy vastag faág dőlt. Azt az önkormányzat dolgozói már feldarabolták, és eltakarították onnan. A kárelhárítás folyamatosan zajlik, közölték portálunkkal a kisnánai polgármesteri hivatalban. 

A hétfőn tomboló jégverésről a videófelvételt a kisnánai Alkuszné Jobbik Edit készítette, ezen a linken lehet megtekinteni.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás Shutterstock.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában