Semmelweis-nap

2023.07.01. 17:25

Az egészséget óvó hivatás nem megy lélek nélkül, írta a Semmelweis napon a gyöngyösi háziorvos

Július elsején, a Semmelweis-nap alkalmából az orvosok, ápolók hivatásról fogalmazta meg gondolatait dr. Mangó Gabriella, gyöngyösi háziorvos.

HEOL

Dr. Mangó Gabriella (Archív fotó)

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Dr. Mangó Gabriella, a népszerű gyöngyösi háziorvos is szép szavakkal emlékezett meg július elsejéről, merthogy különleges ez a nap.

Július 1. van. Semmelweis-nap. Minden évben ezen a napon köszönjük meg az egészségügyben, a szociális szférában, az idősotthonokban dolgozó emberek hitét, munkáját, kitartását.
Mert hit nélkül nem megy. Mert javítani, tenni akarás nélkül nem megy. Mert az egészség érték, és az azt mentő, óvó, védő munkatársak lelke nélkül, csak foglalkozássá silányodik a hivatás, és a hivatástudat - hívta fel a figyelmet bejegyzésében a gyöngyösi háziorvos.

Mint írta, Semmelweis fáklyaként égett a korában és jóval megelőzte a kort, amelyben élt. Megharcolt az igazáért.

– Számomra ő az anyák megmentője, az élet megőrzője, és a hit képviselője. Ezúton köszöntöm valamennyi segítő szakmában dolgozó munkatársamat. A mi munkánk team munka, csak együtt érhetünk el eredményt. Hálás szívvel köszönöm mindenkinek - fogalmazott Mangó Gabriella Facebook-posztjában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában