Forgalmas város

2023.07.25. 14:40

Az egri strandon is járőröznek a rendőrök a turisztikai szezonban + fotók

Az önkormányzat és a rendőrség együttműködik a közbiztonság érdekében a nyári időszakban.

Szabadi Martina Laura

Az egri strandon járőrőznek a rendőrök

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Nyaranta rengeteg turista érkezik a vármegyeszékhelyre. A nagy forgalom pedig problémákhoz is vezethez, így ilyenkor a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a közbiztonságra és a frekventált helyekre, így például az egri strandon is szolgálatot teljesítenek mikor beindul a turistaszezon. Eger önkormányzata pedig minden évben együttműködési megállapodást köt a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal.

– A jelenlegi megállapodás értelmében a felek a bűncselekmények, valamint a közrendet, közbiztonságot sértő más jogellenes cselekmények megelőzése, megakadályozása és felderítése területén kiemelt figyelmet fordítva a történelmi belvárosra és Eger város szórakozóhelyeinek környezetében lévő közterületekre. Kölcsönösen támogatják egymást a hatályos jogszabályok által előírt, valamint az alaptevékenységükből fakadó, illetve ahhoz köthető feladataik ellátásában – közölte az önkormányzat.

Mint írták, együttműködnek jogellenes cselekmények elleni önkormányzati és hatósági fellépés hatékonyabbá tételében, valamint a települési, településkörnyéki közbiztonság javításához szükséges valamennyi intézkedés megtételében az e tárgykört érintő feladatok meghatározásában és végrehajtásában.

– A jelen megállapodás június 30-tól december 31-ig terjedő időre szól, az önkormányzat ehhez 1 millió 725 ezer összegű működési célú támogatást nyújt – tájékoztatta portálunkat az önkormányzat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában