Elismerés

2023.07.04. 14:30

Batthyány-Strattmann László-díjat kapott a gyöngyösi kórház főorvosa

A háborús idők és szankciók ellenére is elkötelezett a kormány amellett, hogy évről-évre javítsa a magyar egészségügy teljesítményét – hangoztatta a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára Semmelweis-napi elismerések átadásán hétfőn, Budapesten.

M. H.

Dr. Freili Géza főorvos köszöntése

Forrás: Beküldött

Rétvári Bence a Belügyminisztériumban tartott rendezvényen közölte, az emberek egészségnek megőrzése olyan feladat, amelyről háborús időkben sem szabad elfelejtkezni, ezért jövőre 425 milliárd forinttal több forrás áll az egészségügy rendelkezésére, mint tavaly. Az államtitkár elmondta, az elmúlt bő egy évtizedben érezhetően nőtt az orvosok száma, az orvosi egyetemeken évente 1000-1500-an diplomáznak, ami másfélszeres emelkedést jelent.

Semmelweis Ignácot méltatva azt mondta, a világ sok országában tisztában vannak vele, hogy ki volt ő, és büszkék lennének rá, ha nekik is ilyen kiváló orvosuk lett volna. Július 1-je, Semmelweis Ignác születésnapja 2011 óta munkaszüneti nap az egészségügyben dolgozóknak.

Az elismeréseket Rétvári Bence és Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára adta át. Semmelweis Ignác-díjban öten, Batthyány-Strattmann László-díjban tizenöten részesültek, továbbá 33 miniszteri elismerő oklevelet osztottak ki.

Ludányi Ferencné, a Bugát Pál Kórház, Urológiai Szakrendelés asszisztense az elismeréssel
Ludányi Ferencné, a Bugát Pál Kórház, Urológiai Szakrendelés asszisztense az elismeréssel
Forrás: Beküldött

A belügyminiszter az egészségügyi ellátás fejélesztése érdekében végzett kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül Batthyány-Strattmann László-díjat adományozott Dr. Freili Gézának, a Gyöngyösi Bugát Pál Kórház szakorvosának. Kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréséül festményt kapott Dr. Nagy Kálmán, a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Humán Szolgálat, Területi Egészségügyi, Pszichológiai és Munkabiztonsági Ellátó Központ főorvosa. Rajtuk kívül miniszteri elismerő oklevelet vett át Kutasné Tokaji Zsuzsanna, a Mátrai Gyógyintézet ápolónője, illetve Ludányi Ferencné, a Bugát Pál Kórház, Urológiai Szakrendelés asszisztense.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában