Zöld busz

2023.07.17. 15:00

Forgalomba álltak végre Egerben az elektromos buszok

Hétfő reggel indultak útnak a városi közlekedésben.

Szabadi Martina Laura

Már járnak az új elektromos buszok Egerben

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Forgalomba állt az a 6 elektromos busz, amelyeket nagyjából egy hónapja adtak át Egerben, hogy a helyi közlekedésbe bevont járműállományt frissítsék és zöldítsék.

A Volánbusz Zrt. közlése szerint hétfő reggel indultak útnak. A járatok főként a 2, 2A, 3, 3A, 7, 7A, 17 jelzésű vonalakon közlekednek, a Szalapart, a Vécsey-völgy és a Hajdúhegy városrészek utazási igényeinek kiszolgálását végzik. A csúcsidőn kívüli időszakokban a város fő közösségi közlekedéssel érintett szakaszain: Lajosváros, Tihamér és a Tesco áruház környékén is találkozhatnak velük.

Korábban arról számoltunk be, hogy a buszok még nem indulhattak el a belógó faágak miatt – erről Orosz Ibolya Fidesz-KDNP önkormányzati frakcióvezető írt.

Egyébként a nettó közel egymilliárd forint értékű fejlesztésnek köszönhetően a megyeszékhely helyi járműállományának csaknem egyötöde megújul, és jelentősen csökken a város levegőjét terhelő károsanyag-kibocsátás. A Volánbusz a HUMDA zöld Busz Program támogatásának köszönhetően 2022. április 1-jén 60 elektromos autóbusz vásárlásáról írt alá szerződést, melyek közül hat jármű Eger helyi közlekedésében javítja a személyszállítás szolgáltatási színvonalát, hozzájárulva a fenntartható közösségi közlekedés megteremtéséhez.  A projektnek köszönhetően a 32 darabos helyi járműállományból hatot cserél le a közlekedési vállalat, a flotta átlagéletkora csaknem 14,8 évről 11,8 évre csökken. Az autóbuszok töltőberendezését a Volánbusz konzorciumi partnere, a Mobiliti Volánbusz Kft. építette ki a Volánbusz egri telephelyén.

Az e-buszok a tervek szerint június második felétől álltak volna a megyeszékhely utasainak rendelkezésére, ez a határidő azonban csúszott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában