Zsűriznek

2023.07.07. 13:12

Keresik Az Egri Bor Ünnepe legjobbjait - kezdetét vette a borkiválasztás + fotók

A borkiválasztás után péntek este hirdetik ki Az Egri Bor Ünnepe legjobb borait.

Fekete-Vadászi Erika

A borászatok maguk választották ki, milyen évjárattal neveznek

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Csütörtökön kezdetét vette Az Egri Bor Ünnepe az érsekkertben. Ennek részeként pénteken délelőtt az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem B épületében, a Hotel Estellában megkezdődött a borkiválasztás. A borünnepen is kóstolható fehér és vörös tételek közül választja ki a legjobban a bíráló bizottság. 

A kiválasztásban többek között bírálatban jártas borértők, szakújságírók, az Egri Borbarát Hölgyek szakmai képviselete és az Egri Bikavér Lovagrendi tagok is részt vesznek. A borászatok maguk választották ki, milyen évjárattal neveznek.  

Az Egri Bikavér Lovagrend társelnöke, Mikuska Péter portálunknak elmondta, az elmúlt időszakot figyelembe véve, évente egy folyamatos borminőség-fejlődés mutatkozik meg a borvidéken, és ez mind fehér, mind vörös, és a rozé vonatkozásában is igaz. 

– Ez jó hír, és az egésznek a legfontosabb küldetése az, hogy egy ilyen rendezvényen, mint a borünnep, az oda kilátogatók azonosulhatnak ezzel, megtapasztalhatják – emelte ki a társelnök, akitől megtudtuk, fehér kategóriában 18 nevező volt, vörösben pedig 24. 

Kétszer öt emberből álló bizottság kóstolja a nedűket, természetesen "vakon", vagyis nem tudják, melyik bort tartják épp a kezükben, és kétpoharas módszerrel választják ki a nyerteseket. 

Az Egri Bor Ünnepe legjobb borait péntek este az Egri Bikavér Szinpadon hirdetik ki est fél 9-kor. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában