Halálhír

2023.07.12. 21:05

Korábbi rektorhelyettesét gyászolja az egri egyetem

Nyolcvan esztendős korában elhunyt Dr. Kaló Ferenc történész, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem korábbi rektorhelyettese, egykori tanszékvezető főiskolai tanára.

Elhunyt dr. Kaló Ferenc

Forrás: EKKE

A korábbi rektorhelyettes halálhírét szerda este tette közzé az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem weboldalán.

Dr. Kaló Ferenc 1942-ben született, általános iskolai tanulmányait szülőfalujában, Novajon végezte, majd az egri Dobó István Gimnáziumban érettségizett. 1961-ben felvették a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karára. Történelem–orosz szakos diplomája megszerzése után egy évig a füzesabonyi Általános Gimnáziumban tanított, majd öt évig az alma mater, a Dobó István Gimnázium tanára volt. Az 1970/1971-es tanévben már óraadóként orosz nyelvet oktatott az egri Ho Si Minh Tanárképző Főiskolán. 1972 és 1987 között az intézmény Orosz Nyelv és Irodalom Tanszékén dolgozott. Már akkor is kitűnt nagy munkabírásával, a rá bízott feladatok precíz megoldásával és korrekt magatartásával.

1987-ben saját kérésére, áthelyezéssel, főiskolai docensként került a Történelem Tanszékre. 1993-ban az Egyetemes Történeti Tanszék vezetője lett. 2001-től 2007-ig, 65. életévének betöltéséig főiskolai tanári beosztásban az Új- és Modernkori Egyetemes Történeti Tanszék élén állt. 1994-től oktatási főigazgató-helyettessé nevezték ki, majd rektorhelyettes lett. Hallgatói becsülték felkészültségért, nyugodt, jól követhető előadásmódjáért, átlátható követelményeiért és emberséges magatartásáért.

1992-ben Eszterházy Károly-emlékérmet, 1997-ben Pro Academia Pedagogica Agriensi elismerést, 2003-ban Eger Város Oktatás- és Nevelésügyéért díjat, 2006-ban  Oktatási és Kulturális Minisztérium Miniszteri elismerést vehetett át.


Emlékét megőrizzük!

A Líceum Televízió portréfilmje Dr. Kaló Ferencről:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában