E-roller

2023.07.12. 12:39

Közel 200 e-roller érkezett Egerbe, már suhanhatunk rajtuk

Egyelőre tesztüzemben működnek, de bíznak benne, hogy beválik, s egész évben használhatjuk.

Molnár Helga

Már használhatjuk is az új közlekedési eszközt

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Elindult az e-roller szolgáltatás Egerben. A témában tartott szerdai sajtótájékoztatón Mirkóczki Ádám polgármester elmondta, a cél az volt, hogy a város is fejlődjön e tekintetben. 

– Ez most egy kísérleti jellegű tesztüzem, mely szerdától elérhető. Összesen 180 eszköz érkezett, szerdán nagyjából 150-et helyeztek ki, a maradékot még a hét folyamán. A belvárosban és ahol nagy a gyalogos forgalom ott a maximum sebesség 15 kilométer/óra lesz, így növelve a biztonságot. A rollerek működését applikáció biztosítja, a feloldás 295 forintba kerül, majd minden perc 65 forintba kerül – részletezte.

Mint mondta, fontos és hiánypótló ez a szolgáltatás, s bíznak benne, hogy a tesztüzem beváltja a hozzá fűzött reményeket, s kitolhatják egész évre a működést, sőt növelhetik az eszközök számát is.

Egerben a működést a Somos Bike Kft.-vel oldják meg. Ők végzik a rollerek logisztikáját, valamint szervizelését is. Az alvállalkozók feladata a szerviz központban a rollerek töltése és ellenőrzése, szükség esetén javítása. A logisztikai feladatokba beletartozik nem csak a rollerek kihelyezése az utcára vagy begyűjtése, de azok átcsoportosítása is, amikor túl sok roller gyülemlik fel egy helyszínen, vagy a félre eső helyekről a frekventált területekre való áthelyezése is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában