Munkálatok

2023.07.29. 16:30

Látványos szakaszához érkezik a hídfelújítás Gyöngyösön

Már hétfőn forgalomkorlátozásra kell számítani a Vachott Sándor utcai híd környékén.

Szabó István

Útlezárások is lesznek átmenetileg

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Látványos szakaszához érkezik Gyöngyösön a Nagy-patak Vachott Sándor utcai hídjának felújítása, adta hírül a városháza. Közlésük szerint az állami beruházás a hídfők betonozásával és az áthidaló gerendák beemelésével folytatódik. A munkák ideje alatt a közlekedőknek korlátozásokra kell számítania.

Az állami kezelésű utak felújításának keretében még 2022 májusában kezdődött a Vachott Sándor utca rekonstrukciója, ami a Nagy-patakon átvezető híd kivételével el is készült. A híd tartószerkezetében ugyanis olyan hibákat fedeztek fel, amelyeket előre nem lehetett látni, ezért a felújítást felfüggesztették. A megrendelő Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., valamint a kivitelező HE-DO Zrt. tavaly szeptemberben arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy a híd feltárt teherbírási problémáját csak jóval nagyobb munkával lehet kijavítani, mint amit terveztek a szakemberek: gyakorlatilag új hidat kell építeni, amit előtte meg kell tervezni, valamint engedélyeztetni is szükséges, foglalta össze a történteket a városháza.

Az új engedélyeztetési eljárás után a munkák idén tavasszal indulhattak újra, július 31-én pedig a hídfők betonozása is megtörténik. Azon a napon a Gyöngyöspatak utcát lezárják majd a forgalom elől, a Vachott Sándor utcából azonban az Eszperantó utcára be lehet fordulni, csak az iskola melletti sávot zárják le. A forgalom-korlátozást legkésőbb 16 órakor oldják fel. A betonozást követően augusztus 9-én, szerdán az áthidaló gerendákat emelik a helyükre, a daru és a tehergépjárművek terjedelme miatt 8 és 17 óra között a Vachott Sándor utcát egészen a Petőfi Sándor utcai kereszteződésig lezárják, a Gyöngyöspatak és az Eszperantó utca szintén zárva lesz, tájékoztatott a gyöngyösi városháza.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában