Szúnyoggyérítés

2023.07.24. 15:31

Legyünk elővigyázatosak: kedden este szúnyoggyérítést végeznek Sástón

A szabadban tárolt gyerekjátékokat, élelmiszereket, ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni.

Szabó István

Sástón szúnyoggyérítést végeznek kedden este

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Földi szúnyoggyérítést végeznek Sástón július 25-én, tájékoztatott a gyöngyösi városháza. Közlésük szerint a beavatkozást 20 órakor kezdik, eső vagy kedvezőtlen időjárási körülmények esetén 26-án és 27-én irtják a rovarokat.

A városháza értesítése szerint Gyöngyös és Mátrafüred területén július 16-án végeztek szúnyoggyérítést, abból a körből azonban az eredeti tervektől eltérően Sástó területe kimaradt, ahol így kedden pótolják a munkákat. Az alkalmazott eljárás melegködképzés lesz Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer használatával. A szúnyoggyérítést a RONIX Kft. végzi.

A városháza arról is hírt adott, hogy az önkormányzat megkezdte a méhészek értesítését, a lakosság számára pedig a következő intézkedések végrehajtását javasolja:

A szabadban tárolt gyerekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. Kint felejtett élelmiszerek megsemmisítése, illetve a kint felejtett, nem letakart eszközök meleg-mosószeres lemosása szükséges. A kezelés alatt és azt követő egy órában javasolt az ablakok, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelébe tartózkodni nem szabad. A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. Ezért a szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában