Ifjúsági klub

2023.07.29. 19:22

Mátraballán hisznek a közösség erejében

Mátraballán egy éve törekednek arra, hogy a helyi fiataloknak értelmes, közösségépítő találkozókat szervezzenek. Napokon belül saját klubheyiségük is lesz.

Barta Katalin

Mátraballán egy évvel ezelőtt Pádárné Gyuricza Henriett polgármester azt tűzte ki célul, hogy a helyi fiataloknak legyenek olyan közösségi színterei, ahol ismerkedhetnek, barátkozhatnak és tartalmasan tölthetik együtt szabadidejüket. Most ifjúsági klubot hoznak létre, ahol rendszeresen találkozhatnak a fiatalok.  

A község vezetője emlékeztetett, Mátraballán, arra szeretnék "tanítani" gyermekeiket, a fiatalokat, hogy a közösség érték és erő, az ebben a korban kötött barátságok akár egy életre is szólnak! Azt írta: Mi nem akarjuk megmondani, hogy mit csináljanak együtt, közösen, hanem támogatni, egyengetni szeretnénk útjukat egy tevékeny, vidám, boldog közösség alakítása felé.

Hozzáfűzte, ma is ugyanezt gondolja, annyi kiegészítéssel, hogy az elmúlt egy év igazolta a jó szándékot. Egy nagyon jól működő, közösen kialakított keret és szabályrendszerben azóta is folyamatosan összegyűlnek, találkoznak a faluban élő fiatalok. Hol szabad téren, hol a könyvtárban, de mindig megtalálják az okot, a lehetőséget arra, hogy együtt legyenek.

Az önkormányzat anyagi lehetőségei  szerények, de nagy az akaratuk, ezért napokon belül "saját" klubhelyiségük is lesz, hiszen a nyári időszak az, amikor a legtöbb időt tölthetik együtt a helyi fiatalok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában