Úszóroller

2023.07.27. 14:20

Mutatjuk hányan rollereztek Egerben eddig, és hányat dobtak a patakba

Népszerű a szolgáltatás de járt már e-roller a patakban is és volt amit a rendőrség szerzett vissza.

Szabadi Martina Laura

Bird rollerek Egerben

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Sikeresen indul a roller projektünk. Szemmel láthatóan sokan használják és veszik igénybe a frissen elindított rollerbérlési szolgáltatást Az elmúlt 13 napban összesen 4907 alkalommal béreltek rollert Egerben, mely őszintén szólva az én személyes várakozásomat is felülmúlta – tette közzé Facebook oldalán Farkas Attila alpolgármester szerdán.

Mint ahogy arról beszámolt, sajnálatos bár nem meglepő, hogy a szolgáltatás elindításával a vandálok és a tolvajok is megjelentek: 2 roller eltűnt, hármat a rendőrség segítségével sikerült visszaszerezni, egy a patakban végezte.

–A vállalkozó tájékoztatása szerint egy új város esetében megszokott és egyáltalán nem kimagasló a problémás esetek száma, viszont felhívják a figyelmet arra, hogy minden esetben megteszik a szükséges jogi lépéseket és ha kell a rendőrséget is bevonják a tettesek felderítésébe. Ezúton kérnénk mi is mindenkit, hogy rendeltetésszerűen használják az eszközöket, ne próbálják azokat szétszerelni, megrongálni, ellopni. Amennyiben a szolgáltatással vagy az eszközökkel probléma adódik, munkaidőben a 06-30-473-1518-as telefonszámon vagy a [email protected] email címre jelezzék azt – írta.

A napokban egy olvasói észrevétel is érkezett a rollerekkel kapcsolatban portálunkhoz.

– Az új elektromos rolleres szolgáltatás a városban szuper. Egy dolog nem tetszik csak: nem lehet közlekedési alternatívának nevezni, ugyanis túl drága ahhoz, hogy valós lehetőségként számba lehessen venni, mint zöldebb közlekedési módot. Ha két ember a belvárosból a Felsővárosba megy az több mint 5 ezer forint. Ebből kényelmesen lehet akár taxizni is. Ugyanakkor egy egy alkalommal és szórakozási lehetőségnek kiváló a szolgáltatás és bizonyára a turistáknak is tetszik, de az egri hétköznapokba csak úgy épülhet be, ha valamilyen módon olcsóbbá teszik a mindennapos használatot – fogalmazott.

Szerinted drága az egri roller használata?

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában