Nyugdíj

2023.07.28. 19:15

Negyven év után megy nyugdíjba a hevesi büntetés-végrehajtási intézetből

Négy évtizedet dolgozott a közszolgálatban.

Molnár Helga

Forrás: bv.gov.hu

Negyven év közszolgálati munka után nyugdíjba vonult Fónad Istvánné rendvédelmi alkalmazott, a Heves Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet volt gazdasági vezetője – írja az intézet honlapján.

Fónad Istvánné rendvédelmi alkalmazottat 2013.január 1-jei hatállyal nevezték ki az akkor Heves Megyei Büntetés-végrehajtási intézet közalkalmazotti állományába főelőadói (pénzügyi csoportvezető) beosztásba. 2013. szeptember 1-jétől 2014. augusztus 31-ig megbízással látta el az intézet gazdasági osztályvezető-helyettesi beosztását. 2017. november 1-jétől megbízott gazdasági vezető volt, majd 2021. január 1-jétől kinevezett gazdasági vezető 2023-as nyugdíjba vonulásáig.

Éva több mint 10 év szolgálatot teljesített a büntetés-végrehajtási szervezet keretein belül, de közszolgálati múltja 1982-ig nyúlik vissza. 1982-től a recski Nagyközségi Tanács népesség-nyilvántartójában kezdte szakmai pályáját. 1983-A Magyar Honvédség 3. Robbanóanyag raktárában pénzügyi-számviteli szolgálatvezető, és számviteli előadó volt, egészen 1991-ig. 1991-2006-ig a HM. 1.2.3. Területi Igazgatóság Pénzügyi referense volt. Majd 2007-től a Mátraderecske-Mátraballa Óvoda és Általános Iskola gazdasági vezetője volt bv-s pályafutása kezdetéig.

Éva az intézet személyi állományában, az egyik szakmailag legösszetettebb területen, vezetőként mindvégig példaértékű munkát végzett. Munkabírása kiemelkedő volt, vezetői feladatait magas szinten teljesítette, kiemelkedően fontos szerepe volt osztályának elismertségében. Felkészült szakember, aki komoly figyelmet fordított a jogszabályi megfelelés minden esetben történő betartására, az intézet pénzügyi stabilitásának megőrzésére. Nagy szerepe volt az intézet felújítási munkálatainak elvégzésében, mint például a konyhafelújítás, az intézeti irodák felújítása, valamint a személyi állomány munkakörülményeinek javítása. Munkáját minden esetben a legnagyobb igyekezettel és hatékonysággal hajtotta végre, melynek elismeréséül három alkalommal került sor jutalmazására.

Nyugdíjas napjait a szeretett unokák kényeztetésével tölti majd és végre lesz ideje a Mátra erdeiben bujkáló gombák felkutatására is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában