Bükki Művészeti Napok

2023.07.01. 07:40

Színes programokkal vár a Barokk Fesztivál Egerben és Noszvajon

Pénteken vette kezdetét a három napos Barokk Fesztivál, melyet Egerben és Noszvajon rendeznek meg. Színes programokkal készülnek a szervezők.

F. V. E.

A tavalyi fesztivál is igen színvonalas volt

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A Bükki Művészeti Napok Barokk Fesztivált 2014 óta rendezik meg a stílushoz egyik legközelebb álló barokk városban, Egerben és a környékbeli településeken. A szervezők célja, hogy népszerűsítsék az igényes zenét és kultúrát. A programok minden alkalommal egy-egy mottó köré szerveződnek. Az idei mottó: „Török módra”, közölték az esemény leírásában. 

Dr. Pajtók Gábor is megosztotta közösségi oldalán az eseményt, s felhívta a figyelmet, hogy az esélykülönbségek csökkentése érdekében minden helyszínen, minden program ingyenes lesz.

Színes programokkal várják a közönséget, például az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola és az Egri Szimfonikus Zenekar Rézfúvós Együttesének műsorát is megtekinthetik az érdeklődők, valamint a Cantus Agriensis Énekegyüttes hangversenyét is meghallgathatják. A noszvaji De la Motte Kastélyban a Musica Aulica Régizene Együttes ad műsort. A részletes program megtalálható az esemény leírásában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában