Bátrak éjszakája

2023.07.31. 11:22

Vad muflonok közt: már várják az éjszaka bátrait Kékestetőre + videó

A Mátra Síszerviz éjszakai túrájának célja az amatőr sportmozgások népszerűsítése, sportos családi kikapcsolódás biztosítása.

Szabó István

A 2022-es rajt a Bátrak éjszakáján

Forrás: Mátra Síszerviz

Elindult az onlájn nevezés az augusztus 19-én Kékestetőn idén is megrendezésre kerülő Bátrak éjszakája erőpróbájára, adta hírül a szervező Mátra Síszerviz. A közlésük szerint az éjszakai túrán három távon: 2, továbbá 4,4, valamint 9 kilométeren lehet indulni. 

– A nyílt rendezvényünkön bárki indulhat, aki egészségileg megfelelő fizikai állapotban van és tudja teljesíteni a távokat. Aki szereti a természetet, aki bizonyítani szeretne magának, aki hisz a testében lévő izmokban, a fejében lévő akaratban. A sporteseményen a résztvevőknek meghatározott útvonalon, meghatározott szintidőn belül gyalogosan, túrázva kell végig haladni úgy, hogy a fordító ellenőrző pontokat érintsék, ezzel igazolva az előre kijelölt útvonal teljesítését. A túra a Déli sípályán lesz lebonyolítva. A közúton az éjszakai sportolás kockázatos, gépjármű forgalommal, vad muflonokkal, szelíd fekete rigókkal lehet számolni. A sípálya nyomvonalán nem lesz külön jelezve az útvonal, maga a sípálya lesz az éjszakai útirány ahol jelzőfények mutatják majd a helyes utat. valamennyi táv rajtja Kékestetőn az Angyalok tisztásán lesz – áll a Mátra Síszerviz tájékoztatójában.

A szervezők közlése szerint a humanitárius sportos rendezvény célja az amatőr sportmozgások népszerűsítése, egészségmegőrzési mozgásorientáció szempontok biztosítása. Emellett sportos családias kikapcsolódás garantáltan elektroszmog mentes területen, és a környezeti értékeink megismertetése. A versenyről bővebben a Mátra Síszerviz hivatalos oldalán olvashatunk.




 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában