Testületi ülés

2023.08.31. 19:30

A gyöngyösi Energia SC mégis megkapta a 4 milliós önkormányzati többlettámogatást

Jövő év márciusára elkészül az aradi vértanúk mellszobraiból álló emlékhely Gyöngyösön

Szabó István

Rendkívüli ülést tartott csütörtökön a gyöngyösi grémium

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Rendkívüli ülést tartott csütörtökön a gyöngyösi képviselő-testület, amelyre azért volt szükség, mert több olyan határidős feladatban kellett dönteni, amelyekkel az október 2-án sorra kerülő rendes ülésig nem lehetett várni. 

A grémium megtárgyalta és határozatában jóváhagyta a gyöngyösi ivó-és szennyvízközműrendszer 2024-2038 közötti időszakra vonatkozó 15 éves gördülő fejlesztési tervét. A testület hozzájárult ahhoz is, hogy a terv részeit a gyöngyösi önkormányzat nevében a szolgáltató Heves Megyei Vízmű Zrt. nyújtsa be a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz.

A grémium újra megtárgyalta a városi Energia SC 4 millió forintos, 2023-ra vonatkozó többlettámogatási kérelmét. Az egyesület 2022-ben összesen 10 millió forint támogatásban részesült, azonban ez az összeg 2023-ban csak 7 millió 500 ezer forint. Mint arról portálunkon is beszámoltunk, a testület a júniusi rendes ülésén a sportklub igényét nem fogadta be. A döntés után az Energia SC bejelentette, hogy június 30-án a tevékenységét megszüntette. Az önkormányzat ezután  személyes megbeszélést kezdeményezett az egyesület elnökével, amelynek eredményeként a sportegyesület –változtatva korábbi álláspontján – valamennyi csapatát benevezte a 2023/2024-es  versenyszezonra, azaz tovább folytatja tevékenységét. A klub ezután változatlanul 4 millió forint kiegészítő támogatást kért a 2023-as évre, de döntően utánpótlás versenyzőinek versenyeztetéséhez. A csütörtöki határozatával végül a grémium 2023. II. félévére, az idei költségvetési rendeletben jóváhagyott támogatáson kívül 4 millió forint többlettámogatásról döntött a sportklub javára az általános tartalék terhére.

A képviselő-testület egyetértett azzal, hogy az aradi vértanúk emléke előtt történő méltó tisztelgés kifejezéseképpen 13 mellszoborból álló szoborcsoport, emlékhely létesüljön a Könyves Kálmán téren. A szoborcsoport, és az azok kiállítására szolgáló talapzatok elkészítésére Gáspár Gáza szobrászművész ajánlatát fogadta el a testület 19 millió forint összegben. A terv teljesítési határideje 2024. március 1.  

A rendkívüli ülésen döntöttek arról is, hogy az önkormányzat csatlakozik a szociálisan hátrányos helyzetű felsőoktatási hallgatók és a felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok támogatására létrehozott Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2024. évi fordulójához. A képviselő-testület előzetes kötelezettséget vállalt arra, hogy a Bursa Hungarica keretében nyújtott ösztöndíjak pénzügyi fedezetét az önkormányzat 2024. évi költségvetésében 3 millió forint előirányzatként biztosítja. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában