Adrenalin

2023.08.23. 16:26

A pumpapályát átadták, a kölyökaréna következik Hatvanban + fotók

A hatvani önkormányzat sikeresen pályázott az Aktív Magyarországért Program részeként az új kerékpárpálya megépítésére, így valósult meg a fejlesztés. A beruházás célja a tartalmas és egészséges szabadidő-eltöltési lehetőségek segítése, valamint a rendszeres testmozgás népszerűsítése.

Tari Ottó

Pumpapályával gazdagodott Hatvan

Forrás: Albert Péter/Heves Megyei Hírlap

Átadták a Népkertben felépített pumpapályát, melyet bármilyen korosztály használhat, és nemcsak biciklivel, hanem akár gördeszkával, görkorcsolyával, rollerrel vagy futóbiciklivel is igénybe lehet venni. A felhasználók itt saját lendületüket alkalmazva, tekerés nélkül tudnak körbe-körbe haladni a pályán.

Horváth Richárd polgármester elmondta, hogy Hatvan Város Önkormányzata a helyi biciklis közösség támogatásával sikeresen pályázott az Országos Bringapark Programban, így jöhetett létre az új közösségi pálya.

– A fejlesztés csaknem 50 millió forintból valósult meg, amelyhez az önkormányzat mintegy 25 millió forint támogatást kapott. Minden olyan beruházás kiemelten fontos a város a számára, amely a fiatalokról szól, hiszen szeretnénk odafigyelni arra, hogy minden korosztály megtalálja Hatvanban a számára legkedvezőbb sportolási lehetőséget – emelte ki a városvezető, hozzátéve: a fejlesztések a jövőben is tovább folytatódnak a Népkertben, hiszen a Közösségi Költségvetésben a hatvaniak megszavazták egy kölyökaréna kialakítását is.

Révész Máriusz, a Miniszterelnökség Aktív Magyarországért felelős államtitkára szerint kiemelten fontos, hogy minél több, a fiatalok számára élvezhető mozgásforma legyen hazánkban.

– Magyarországon sajnos nagyon keveset mozognak az emberek, ezért szeretnénk mindenkit motiválni, hogy sportoljanak és figyeljenek az egészségükre. A mozgás nagyon fontos, hiszen hozzájárul az életminőségünk javításához. A pumpapálya használata nagy erőkifejtést igényel és így növeli a pulzusszámot, ennek következtében javul a vitálkapacitásunk – fogalmazott.

Pichler Róbert, a pumpapálya kivitelezője arra hívta fel a figyelmet, hogy a terület akár versenyek lebonyolítására is alkalmas. Kiemelte ugyanakkor, hogy a pálya használata közben kötelező a bukósisak viselete, valamint a biztonság érdekében kesztyű és térdvédő is erősen ajánlott.

A multipálya a Népkertben mintegy 950 négyzetméteren fekszik, amelyből 420 négyzetméter aszfaltozott terület, s a hossza 156 méter.

– Ez a kerékpáros fejlesztés használható bármilyen típusú kerékpárra, gördeszkával, görkorcsolyával, rollerrel, szinte bármivel, ami gurul –ajánlotta a létesítményt a helyiek figyelmébe Facebook-bejegyzésében Horváth Richárd polgármester. – Az új kerékpáros pálya kialakítása illeszkedik abba a koncepcióba, amely a Zagyva-liget és a Népkert területét a hatvaniak számára sokkal inkább hasznossá és használhatóbbá teszi. A futópálya után ezt a pályát is kipróbáltam, elsőre is jó élmény volt, de azt hiszem az iskolásoknak és a fiatal sportolóknak jobban ment!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában