Változás

2023.08.06. 15:45

Átalakítják az iskolaorvosi és -védőnői körzeteket Egerben

Egyes intézmények máshová fognak tartozni a következő tanév elejétől.

Szabadi Martina Laura

Rendkívüli ülésen tárgyalja az egri közgyűlés az iskolaorvosi és iskolavédőnői körzetek átalakítását. A változtatásra azért lesz szükség, mert az egészségügyi alapellátási körzetekről szóló önkormányzati rendelet utolsó módosítását követően az egészségügyi feladatokat is ellátó Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye (EKVI), illetve az iskolavédőnői feladatokat ellátó KEVIKO Prevenció Kft. jelzése alapján az iskolaorvosok, iskolavédőnők személyében, az intézmények létszámában bekövetkező változások a körzetekben ellátott intézmények besorolásának módosítását teszi szükségessé.

Az előterjesztés szerint az 1-es iskolaorvosi körzethez kerül az IQ-Pont és a Bornemissza. Az 5-ös körzetbe kerül Kossuth Zsuzsanna Technikum. A 9-esbe pedig a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium illetve a Szalaparti EGYMI, az egyetem gyakorlóiskolája. A 10-es körzethez az Eventus tartozik majd. A többi intézménynél nem lesz változás. 

Az iskolavédőnői körzeteken is alakítottak, a 3-as a Neumann diákjainak egy részével és az Eventussal gyarapszik. A 8-as a Kemény Ferenc sportiskola alsó tagozatával, a 9-es a Pásztorvölgyivel, a 10-es a Balassival, a 14-eshez pedig a Neumann másik része tartozik majd a változások után a korábban hozzájuk rendelt intézményeken túl.

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában