Felújítás

2023.08.17. 12:00

Az egri Kossuth utcára költhetnék a bukott Egrix-projekt forrását is

A város egyik frekventált utcájának felújítására szánnák az összeget.

Szabadi Martina Laura

Átcsoportosítanák a pénzt, amit a terület rendezésére költöttek volna

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Szerdán az egri Közbeszerzési Döntőbizottság ülésén egyhangú döntést hoztak – számolt be közösségi oldalán Oroján Sándor önkormányzati képviselő.

– Megpróbáljuk a Vitkovics-ház és Egrix-Egál városvezetés által elbukott forrását átcsoportosítani a Kossuth Lajos utca felújítására. Az utolsó utáni pillanatban vagyunk, nem sok remény van a sikerre és így a Kossuth utca rendbetételére, de legalább megpróbáljuk. Eger érdekét tartjuk szem előtt! – írta.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, Mirkóczki Ádám polgármester a közgyűlés elé vitt egy előterjesztést, amelyet meg is szavaztak a képviselők. A grémium arról döntött, hogy elállnak a projekttől, félmilliárd forintos támogatást visszafizetik, így pedig van lehetőségük átcsoportosítani a Kossuth utcai projektre.

Múlt héten pedig arról számoltunk be, hogy a Kossuth Lajos utca egy részének felújítására, átalakítására nyert európai uniós támogatást is az egri önkormányzat. A TOP Plusz keretében 700 millió forintot fordíthatnak a belvárosi útszakasz rendbe tételére - írja a palyazat.gov.hu oldal. A gazdaságfejlesztést és munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztést szolgáló pályázatból az Egészségház és a Tárkányi Béla utcák között járdát, kerékpárutat, parkolókat, buszöblöt és a burkolatot újítják meg többek között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában