Romanap

2023.08.05. 19:28

Csak összefogással lehet eredményeket elérni Kerecsenden

Szombat délután négykor kezdődött meg a Kerecsendi Romanap, amelyen késő estig szórakozhatnak a helyiek.

Barta Katalin

Sokan elfogadták a rendezvényre e meghívást

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

Kerecsenden hetedik alkalommal rendeztek Romanapot a Cigány Kisebbségi Önkormányzat szervezésében. A szombat délutáni eseményt Sári László, a község polgármestere nyitotta meg, aki gratulált a szervezőknek ahhoz, hogy a működésükre szánt forrásokat, illetve a sikeres pályázati összegeket rendre színvonalas rendezvényekre fordítják, ahol a közösség minden tagja jól szórakozhat. Elmondta, nehéz éveken vagyunk túl. A világjárvány, a nyomában kitört háború kemény kihívást jelentett, jelent a gazdaság irányítóinak. Ennek ellenére a község szépen gyarapodott az elmúlt években, Minden intézményt, rossz útszakaszt sikerült felújítani, köszönhetően a sikeres pályázatoknak. 

Ignácz Balázs, a Heves Vármegyei Kormányhivatal főispánja is köszöntötte a résztvevőket és jó szórakozást kívánt.  Dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke azt hangsúlyozta, hogy Kerecsend nem véletlen nyeri el az újabb és újabb támogatásokat. Ez annak köszönhető, hogy a községben felismerték, hogy együttműködéssel, közös célokat kitűzve érhetők el eredmények. 

Suha József, kisebbségi önkormányzati vezető azoknak mondott köszönetet, akik részt vettek a rendezvény szervezésében, biztosításában.

Ezt követően koncertek kezdődtek. Dobozi Lacika előadása után este hat órakor  Roberto lépett színpadra.

Vasárnap délután két órától immár falunappal folytatódik a rendezvény. Ekkor adják át a Virágos Kerecsendért Verseny győzteseinek az elismeréseket, s díszpolgárt is avatnak. Ezt követően Tarnai Kiss László szórakoztatja majd a közönséget.

A gyermekeket körhintával, játékokkal várják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában