Pecázás

2023.08.12. 08:40

Egy kutya leharapta az ujját, most mégis különleges tiszai halat fogott

Egy éve egy kutya leharapta az egyik hüvelykujját, amit visszavarrták, decemberben még fogni sem tudott vele, de a pecát esze ágába sem volt abbahagyni. A horogkötés még kihívást jelent neki, de már újra a parton van, és két év után ismét fogott egy kecsegét, ráadásul egy nagyon szép példányt.

Heol.hu

Gábor Zsolt kitartását siker koronázta

Forrás: pecaverzum.hu

Gábor Zsolttal 2021 őszén 25 év után ismétlődött meg ugyanaz: egymás után fogott két ritka, ma már védett halat a Tiszából. A horgásznak egy kecsegéhez és egy magyar bucóhoz is szerencséje volt - számolt be róla a Pecaverzum.

Legutóbb ilyenre az életében 1996-ban volt példa, amikor még édesapjával együtt horgászott. A két különleges hal könnyeket is csalt a szemébe, mert apukája jutott róluk az eszébe.

– Este 7 óráig terveztem maradni, a kapás 18:52-kor következett be. Az egyik botommal süllőztem, a másikkal harcsáztam, utóbbin nadállyal csaliztam, arra jött a kecsege – mondta a Pecaverzumnak Gábor Zsolt.

A cikkből kiderült az is, hogy a meder közepéről érkezett hal a horgász elmesélése szerint egy percet töltött a parton, majd engedte is vissza. Mérésre sem szánta rá magát a vaskos hal mihamarabbi szabadon engedése miatt. Megközelítőleg 90-100 centiméteres lehetett és 5 kiló körüli tömegű.

– Rezegtetős kapást csinált, a masszív cucc (0,60-as monofil főzsinór, 0,40-es fonott előke) miatt nem volt gyanús, harcsát vártam, és teljesen a part szélében bukkant csak fel. A két évvel korábban fogott kecsegével ellentétben ez most nem ugrott ki a vízből. Haljelet nem találtam, de mivel siettem, nem zárható ki, hogy volt rajta – árulta el a szakportálnak.

A nadállyal akasztott halak száma most eggyel gyarapodott Gábor Zsoltnál, korábban ugyanis a harcsán kívül rendesen szájba akasztva busát, nagy keszeget és süllőt is csábított már el.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában