Hagyomány

2023.08.27. 16:20

Fedémesi és novaji sikerek az Egri Népzenei Gálán

Összesen 35 népzenei együttes, énekes és hangszeres szólista vett részt a fesztiválon.

Szabó István

Fantasztikus hangulatot varázsoltak a kórusok

Forrás: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

A hétvégén 27. alkalommal rendezték a vármegyeszékhelyünkön az Egri Népzenei Gálát. Bimbó Zoltán szervező arról tájékoztatta portálunkat, hogy az eseményen szombaton délelőtt került sor a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) Térségi és Országos Minősítő Hangversenyére, délután pedig a KÓTA Aranypáva Nagydíjas Gála Hangversenyre.

– Az Egri Népzenei Gálára az ország minden részéről, de Erdélyből és Felvidékről is érkeztek fellépők. Összesen 35 népzenei együttes, énekes és hangszeres szólista vett részt a fesztiválon. Az egri találkozón öttagú szakmai zsűri pontozása alapján lehetett térségi, országos és gála szinten is minősítést kérni. A Heves vármegyei résztvevők közül a Fedémesi Népdalkör térségi kiváló minősítést, a Novaji Asszonykórus pedig a legmagasabb gála szintű versenyen Aranypáva Nagydíjat kapott – részletezte Bimbó Zoltán.

Az Egri Népzenei Gálán szakmai programokra és néprajzi, népzenei filmek vetítésére is sor került. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában