Bírság lehet a vége

2023.08.21. 07:10

Felszólították a feldebrőieket is, intézkedjenek a parlagfű ellen

A feldebrői önkormányzat folyamatosan ellenőrzi, az ingatlan tulajdonosok, használók eleget tesznek-e a kötelezettségeiknek.

Fekete-Vadászi Erika

A feldebrői önkormányzat a közösségi oldalán felszólította a lakosságot a parlagfű mentesítés folyamatos elvégzésére. 

– Felszólítjuk az ingatlan tulajdonosokat az ingatlanok és az azok előtti területeken a szükséges kaszálás, valamint gyommentesítés, parlagfű irtás haladéktalan elvégzésére, a parlagfüves területek visszaszorítása érdekében – hangsúlyozták. 

Kiemelték továbbá, hogy az ingatlan tulajdonosa, kezelője, használója köteles az ingatlanon és az ingatlan körüli területen a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végégig folyamatosan fenntartani. 

– A parlagfű elleni védekezés egész évben fennálló kötelezettség. Azokon a területeken, ahol ennek a tulajdonosok, földhasználók nem tesznek eleget, az illetékes hatóság – belterületen a jegyző, külterületen a földhivatal – közérdekű védekezést rendel el, és növényvédelmi bírságot szab ki, mely 15 ezer forinttól ötmillió forintig is terjedhet – húzták alá. 

A helyi önkormányzat a rendszeres kaszálás, gyommentesítés elvégzését folyamatosan ellenőrzi, a jogszabályokban előírtak elmulasztásának esetén a szükséges intézkedéseket megteszik. 

(Főoldali képünk illusztráció, forrás: Pesthy Márton)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában