Tábor

2023.08.02. 14:06

Füzesabonyi diákok vették be az egri botanikus kertet

Saját kertet is terveztek a diákok.

Molnár Helga

A gyerekek megismerkedhettek a kolostorkertek hagyományos növényeivel és azok történetével

Forrás: uni-eszterhazy.hu

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Botanikus kertje több éve fogad rendszeresen csoportokat, így a tematikus napokon túl rendszeres helyszíne osztálykirándulásoknak, erdei iskolai foglalkozásoknak és táboroknak is. Az idei tábori szezont a füzesabonyi Széchenyi István Katolikus Általános Iskola hittan táborának lelkes csapatával nyitották meg – írja az egri egyetem honlapján.

A tábor szellemiségéhez igazodva gyerekek megismerkedhettek a kolostorkertek hagyományos növényeivel és azok történetével, gyógyhatásaival, ezeket összegyűjtve pedig a foglalkozás végén egy saját kertet tervezhettek. A botanikus kerti foglalkozás másik részében bárkára szálltunk és egy Föld körüli utat megtéve ismerkedtünk meg a kontinensek állatvilágával. A kerti foglalkozások után a gyerekek megismerték az üvegházat és az ott zajló munkát, valamint látogatást tettek a Biológiai Intézet állattárába is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában